кадър Организацията за провеждане на масова имунизация е готова от страна

...
кадър Организацията за провеждане на масова имунизация е готова от страна
Коментари Харесай

Свилена Димитрова: Болниците се организираха, но дали ще има ваксини?

кадър 

Организацията за осъществяване на всеобща имунизация е подготвена от страна на болничните заведения. Дори има подготвеност за  " зелени коридори ". Въпросът е дали ще има задоволително ваксини за всички хора. Това съобщи ръководителят на Българската болнична асоциация Свилена Димитрова в " България заран " по.

" Установихме, че всички членове на асоциацията са в подготвеност да открият " зелени коридори " и да стартират всеобща имунизация. В лечебните заведения има задоволително пространства, гарантиран личен състав, има условия това да се направи и е рационално, когато могат да си го разрешат, тези коридори да се намират и в лечебни заведения ", изясни тя.

По думите ѝ са получени единични сигнали от членове на асоциацията за липса на ваксини на избрани места.

" Очакваме отговор от министерството. Даваме си сметка, че това е извънредно огромна отговорност. На първа линия сме в битката с Ковид-19 през цялото време и може да се разчита на лечебните заведения ", категорична бе Димитрова пред

Тя разясни, че лечебните заведения ще дават информация на уеб страниците си за това дали имат налични ваксини и прикани пациентите да се уверят, че е допустимо да се имунизират, преди да тръгнат към лечебните заведения.

" Апелираме критериите, по които се разпределят ваксини, финанси, освен отговорности - тъй като всички бяхме равни в отговорностите, а и пълномощия и права - да бъдат равнопоставени. Нека да бъде ясно на всички, а не да има лечебни заведения любимци ", съобщи още ръководителят на ББА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР